Pole dance – historie a rysy vášnivého tance

Pole dance je krásný, vzrušující tanec, ale také užitečná forma fyzické aktivity. Při tomto druhu tance účinkující vystupuje u jedné, někdy i u dvou tyčí a kombinuje prvky choreografie, gymnastiky a akrobacie.

Původ

Historický prototyp současného typu tance Pole dance se objevil v době sumerské civilizace. Archeologové našli zmínky o interakci s tyčí během tance v kultuře Sumerů, Egypťanů, Římanů a dalších civilizací.

Tanec se pak začal opravdu rozvíjet jako samostatný specifický směr a obor v Indii, tehdy to byl ještě druh jógy.

O práci cirkusových náborářů a souborů víme již mnoho staletí. Cestovali po světě s výkonnostními programy, poznávali nové lidi, kultury a viděli nové techniky výkonu. Tak se objevila půda i pro vznik nových druhů tance.

Mnoho prvků nechybí ani v repertoáru moderního pole dance.

Striptýz také hrál důležitou roli ve vývoji popularity pole dance. Ale přesto byste neměli zaměňovat tyto dva směry tance a brát v úvahu jejich vlastnosti.

Vlastnosti pole dance

V jakém městě sníte o tom, že právě teď budeteSamozřejmě že hlavní vrchol tohoto směru tance je viditelný pouhým okem. To je vášeň, krása, emancipace. O kráse pole dance můžete mluvit donekonečna!

Tip pro začátečníky – nebojte se kuřích ok, modřin nebo zranění. S kompetentním trenérem vás nepotká vůbec nic z výše uvedeného.

Jedním z rysů tohoto směru je jeho přínos pro tělo. Cvičení tohoto typu tance vyžaduje hodně energie. Díky tomu se svaly velmi rychle dostanou do tonusu. Pravidelným prováděním pole dance se také rozvíjí koordinace pohybů.

Pole dance také dokonale rozvíjí muzikálnost. Budete hudbu cítit lépe. A časem se i naučíte samostatně skládat choreografie pro své oblíbené písně.

Začnete také naslouchat svému tělu. Přestanete se za něj stydět a začněte ho milovat a vlastnit. Tělo je citlivé na všechno – a vy se tyto signály naučíte rozpoznávat.

Stanete se k sobě upřímnějšími. Naučíte se naslouchat a slyšet sami sebe, žít své emoce a pocity a hlavně – dávat sami sebe na první místo.

Oblíbenost směru pole dance je odůvodněna tím, že takové tance rozvíjejí zároveň tělesné i vnitřní vlastnosti. Každá lekce je zlepšením tanečních dovedností a zároveň odhalením ladnosti a sexuality.

Pokud jste přečetli celý tento článek, blahopřejeme - ukázali jste, že máte dost odvahy začít!

Zpět do obchodu