Jaké styly pole dance znáte: Pole Art, Pole Sport, Exotic?

Popularita Pole Dance je oprávněná, protože je to skvělý způsob, jak se naučit pohyb a pokoru, krásně tančit a zároveň být fit a získat flexibilní postavu.

O Pole Dance a jeho vývoji jsme psali v našem článku zde. Nyní rozebereme jeho různé styly, jako Pole Art, Pole Sport, Exotic Pole Dance, Exotic Hard, Exotic flow a Exotic Old School.

Pole Art

Tento styl patří mezi nejharmoničtější směry Pole Dance. Kombinace tance a silového tréninku se pohybuje v poměru 50:50. Důraz je kladen na umění, silové pohyby a triky. V soutěži rozhodčí hodnotí choreografii, dovednosti a obraz umělce.

Díky tomu mohou být vzrušující pohyby snadno proveditelné. Technická složitost pohybů není na prvním místě, mnohem důležitější je celkový obraz.

Stejně důležitá je i hudba a kostým. Pro soutěž je kostým obzvlášť důležitý. Zakázány jsou kůže, latex, lak, protože tyto materiály usnadňují přilnavost k pylonu. Nejsou povoleny ani stripy a příliš sexuální obrazy.

Pole Art jako celek je plnohodnotné umění, tanečník musí během několika minut vyprávět celý příběh.

Pole Sport

Pole Sport je směr, který si nárokuje zařazení do programu letních olympijských her.

V tomto tanečním stylu jsou prioritou kaskadérské a silové prvky na pylonu. Vzhled by měl být zcela neutrální. Pozornost je věnována obuvi: účastníci musí být naboso nebo ve speciálním obutí, boty jsou vyloučeny.

Pro každou soutěž jsou předepsány povinné položky a body k nim. Existují také další požadavky. Například omezení počtu dotyků na podlahu nebo některé prvky musí být provedeny v určitém pořadí.

Představení může obsahovat taneční část, ale nejčastěji pouze omezí soustředění na výkon. Tanec zde není prioritou.

Existuje samostatný požadavek na hudbu, musí být melodická a beze slov.

Exotic Pole Dance

Tento styl lze zařadit do nejvíce tanečního směru! Jedná se o kombinaci dvou směrů - Strip Plastics a Pole Dance. Důraz je kladen na akrobatické triky, ale také na taneční svazky na podlaze.

Tento směr spočívá především ve stavu mysli. Každý pohyb odsuzuje emoce a vypovídá o nich. Vášeň, erotika a exotika jsou obrazem tohoto směru.

Tento styl tance má tři kategorie:

Exotic Flow

Tanec v proudu. Jeden pohyb plynule proudí do druhého. Tato kategorie nevyžaduje provádění složitých triků na pylonu. V tomto směru jsou triky doplňkem, dekorací a měly by být co nejvíce stylizované.

Základem je choreografie u pylonu.

Exotic Hard

Tento styl Pole Dance obsahuje největší počet triků ve srovnání s ostatními kategoriemi Exotic Pole Dance. Hlavní důraz je kladen na provádění akrobatických triků na pylonu v pásech. Triky musí být taneční. Ale zároveň je důležitý obraz, myšlenka a složení tance. Důležitý je celý obrázek a každý detail.

Exotic Old School

Tuto kategorii lze zařadit mezi nejvíce pikantní a sexuální. U ní je důležitá smyslnost, ženskost a sexualita. Tanec musí být hudební a musí nést akcenty. Triky jsou vybrány co nejhladší.

Pole dance je celý svět plný rozmanitosti. Každý v něm najde něco pro sebe a rozhodně nezůstane lhostejný. Jaký styl se vám líbí nejvíc?

Vybarvi(11)

Zpět do obchodu